LUOVA PUHUJA
Etsitkö lämminhenkistä, arvostavaa ja ajatuksia herättävää luovaa puhujaa tilaisuuteesi?
Inspiroiva ja lämminhenkinen puhe tekee tilaisuudesta ikimuistoisen ja siitä jää jälki jokaisen kuulijan mieleen ja sydämeen. Kun yhdistät huippuunsa viritetyn asiantuntijuuden ihmisyyteen ja tunteisiin vetoavaan kerrontaan, on yleisösi tulossa toistekin tilaisuuteesi. Hieno kuvamateriaali ja esityksestä välittyvä sydämellisyys antaa yleisölle toivoa, hyvää energiaa ja rohkeutta tarttua oman elämän muutoskohtiin itseluottamuksella.
Minulla on paljon kokemusta puhujan, luennoitsijan sekä kouluttajan työstä ja olen lämminhenkinen ja inspiroiva puhuja. Sisällytän luentoihin usein tilaajan toiveesta myös taidelähtöisiä menetelmiä, kuten kehollisia harjoituksia ja läsnäolotaitoja. Alla on esitelty aiheita, joista minulla on valmiita puhepaketteja. Kysyä voi myös muita sisältöjä. Puhun sujuvasti sekä suomeksi että englanniksi.
Valmiit puheet ja luentopaketit
Nämä luentopaketit odottavat sinua, jos olet kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija, rahoittaja tai hallinnon asiantuntija. Haluat tilaisuuteesi jonkun inspiroimaan, näyttämään ja kertomaan, että on mahdollista toteuttaa ja tuottaa kulttuurihyvinvoinnin palveluita soteen, hyteen ja eri toimialoille osaksi hyvinvoivaa työyhteisöä, viihtyisyyttä ja asiakastyötä.
Minun asiakkaani ja kuulijani tykkäävät siitä, että puhun samaan aikaan sekä taloudellisista, tuotannollisista että arvojohtamisen näkökulmista.
Miltä tuntuisi, kun saisit tilaisuuteesi sellaisen intoa ja muutoshalua puhkuvan ilmapiirin, että jopa änkyräisimmät ideoiden vastustajat nyökkäilisivät hyväksynnän merkiksi?
HYVINVOINTIA TAITEESTA JA KULTTUURISTA
Onko taiteella todistettuja hyvinvointivaikutuksia? Mitä tarkoitetaan taiteen hyvinvointivaikutuksilla? Mitä on kulttuurihyvinvointi?
Tämän peruspaketin avulla ymmärretään, mistä puhutaan taiteen hyvinvointivaikutusten, kulttuurihyvinvoinnin ja sen tuomien hyötyjen valossa. Miksi taiteesta puhutaan niin paljon osana hyvinvointikeskustelua?
Kuinka tuoda kulttuuri ja taide osaksi hyvinvoivaa yhteisöä?
Sopii hyvin kuntayhtymille, kunnille, hyvinvointifoorumeille, sote-tapahtumiin, sairaanhoitopiireille, yksityisille hoitolaitoksille, sote- ja kulttuurijärjestöille ja julkishallinnon toimijoille.
AVAIMET ONNISTUNEESEEN YHTEISTYÖHÖN
Taiteen hyvinvointivaikutukset käytäntöön!
Kerron mielelläni, miten rakennetaan toimivia ja kestäviä ratkaisuja taiteen tuomiseksi osaksi sote-sektoria, hyvinvointipalveluita tai erilaisia laitoksia. Näin tuotteistat, rakennat ja viet käytäntöön prosesseja, joissa taide tuo elämää ja iloa asiakkaille, potilaille sekä henkilökunnalle.
Sopii hyvin taideorganisaatioille, taiteilijoille, sote-toimijoille
TAIDETTA SAIRAALASSA & HYVINVOINTIA OSALLISTAVASTA KULTTUURISTA
Millainen on osallistavan taideohjelman malli sairaalassa?
Kuka siitä hyötyy, millainen se on ja miten vaikutuksia voi mitata, seurata tai todentaa?
Osallistava taide on vielä hyödyntämätön voimavara suomalaisissa sairaaloissa, mutta kerron miten sellainen on mahdollista toteuttaa.
Samaan luentoon tai erikseen on mahdollista saada esittely taiteilijaresidenssikonseptista ja siitä, miten se toimii sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä.
Sopii hyvin sairaanhoitopiireille, sairaalan osastoille, seminaareihin ja tapahtumiin innostavaksi esimerkiksi moniammatillisesta hoitotyöstä, jossa taide ja kulttuuri on vahvasti mukana.
Elämänkerralliset luennot
Olen tyttärenä, äitinä ja ihmisenä kokenut valtavan paljon erilaisia elämän haasteita, joista on tullut minulle vahvuuksia. Kerron mielelläni tarinaani täydestä sydämestäni kaunistelematta - rakkaudella ja toivolla täydentäen. Elämänkerralliset luennot sopii hyvin osaksi yhdistyksen, ammattiryhmän tai tietyn teeman ympärille - keskustelua herättämään, vertaistukea tuomaan, inhimillisyyttä lisäämään.
1. Isäni, kaskelotti.
Kesto sovittavissa, min 45 minuuttia. Online ja live.
Tarina isästä ja tyttärestä, sekä heidän välisestä rakkaudestaan vakavan parantumattoman sairauden viedessä terveyden. Tarina anteeksiannosta, irti päästämisestä, toivosta sekä hyväksymisestä.
Isäni sai MS -diagnoosin 50-vuotiaana vuonna 2002 ja menehtyi käsiini hoivakodissa muutamaa viikkoa ennen 70-vuotispäiväänsä vuonna 2022. Tein isästäni myös dokumentin viimeisten vuosien aikana, joka julkaistaan vuonna 2023. Luennoin mielelläni myös sairastumisen herättämistä läheisen tunteista, koko 20 vuotisesta prosessista, jossa isääni hoidettiin sänkyyn viimeiset 14 vuotta. Olen haastatellut, kuvannut ja dokumentoinut isäni viimeisiä hetkiä ja käynyt läpi ison prosessin, jossa kuoleman läsnäolo on päivittäin läsnä.
"On pakko hyväksyä ja käydä lepäämään"
2. Erityisen vahvaa rakkautta
Luento online ja livenä, kesto 45 min-1 H
Tämä todellisuudessa vahvasti kiinni oleva luento on samalla hyppy autisminkirjon perheen elämään, kasvatuksen haasteisiin, yhteiskunnan ja koulumaailman asettamiin paineisiin, avunsaannin vaikeuteen sekä miten selviytyä niistä luovasti, rakkaudellisesti ja lasta sekä erilaisuutta kunnioittaen? Millaista on olla äitinä erityiselle lapselle, jolle on kertynyt taakkaa aistikuormituksen sekä neurokirjon haasteiden vuoksi ja koulukiusaamisen myötä kokee olevansa aina porukan ulkopuolinen? Miten tukea ja kasvattaa erityistä lasta ja miten jaksaa itse vanhempana neurotyypillisille suunnatussa maailmassa erityisen lapsen kanssa? Luennon kesto n. 45 min- 1H
Sopii kouluille, opetushenkilökunnalle, kasvatuksen ammattilaisille, lasten kanssa toimiville, alaa opiskeleville, terveydenhuollon henkilökunnalle, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, palveluiden johtajille ja suunnittelijoille, neurokirjon vanhemmille.
3. Maa Shambhavin Intian matkapäiväkirjat
Luennon kesto 1,5 - 2 h
Henkisen etsijän, joogin ja sadhakan kertomuksia Intiasta ja matkoista joogan lähteille.
Miten yksinyrittäjä, äiti ja länsimainen nainen päätyy intialaisen henkisen mestarin oppilaaksi ja millaisia asioita joogaoppilaana olo vaatii? Miten minut heitettiin keskellä yötä ulos lentokentältä Mumbain yöhön ja miten selvisin siitä - kuten kaikesta muustakin elämässä tapahtuneesta?
Intian matkoilla on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista - niin myös kotimaassa Suomessa - ja niistä kerron tässä nojatuolimatkassa maailman väkirikkaimpaan valtioon ja sen kulttuuriin.
Koulutan ja luennoin myös räätälöidyistä tilanteeseesi sopivista aiheista.
1. Kulttuurihyvinvointi ja kulttuurituotanto
Miten markkinoin kulttuurisisältöjä soteen? Miten suunnittelen taidepalvelun hyvinvointisektorille tai hyvinvointialueelle? Miten hinnoittelen itseni? MIten artikuloin osaamiseni?
Voimme suunnitella yhdessä tilanteeseesi sopivan sisällön ja kiinnostuksen kohteet.
2. Konseptointi, tuotteistaminen ja osallistava palvelumuotoilu
Miten tuotteistan taidepalvelun tai kulttuurisisältöisen palvelun käyttäjälähtöisesti? Mitä on tuotteistaminen?
3. Kulttuurihyvinvointi ja ikääntyminen
Miten kulttuurihyvinvointi vaikuttaa muistiin? Voiko kulttuuria harrastamalla vaikuttaa ikääntymiseen? Millaiset kulttuuripalvelut palvelutaloon tai laitokseen? Mistä saada rahoitus kulttuurihyvinvointitoiminnalle palvelutalossa tai pitkäaikaishoidon yksikössä?
4. Kulttuurihyvinvointi ja mielenterveys
Millaisia keinoja taide ja kulttuuriin osallistuminen tuo mielen hyvinvointiin? Voiko mielenterveyttä hoitaa taiteella? Miten taide vaikuttaa mieleen?
Esimerkkinä käytän nuorten suljetussa psykiatrisessa yksikössä, nuorten aikuisten avohoidossa sekä työikäisten mt-kuntoutujien kanssa tehtyjä kokeiluja ja niistä saatuja tuloksia.
5. Kansainvälinen yhteistyö ja rakenteet
Miten tehdä yhteistyötä kansainvälisesti soten ja taidealan välillä? Millaisia asioita kannattaa huomioida, miten rahoitusta hankitaan ja pitääkö tehdä sopimuksia. Ja jos, niin miten?
Sisältö voidaan räätälöidä toiveesi mukaiseksi. esimerkkinä käytän kokemuksia Intiasta, Britanniasta sekä eurooppalaisista verkostoista.
6. Sponsorointi & yritysyhteistyö, rahoitus
Millaisia vaihtoehtoja on kulttuuri- ja taidetoiminnan rahoittamiselle sotessa?
Voiko apurahahakemusten lisäksi olla muitakin vaihtoehtoja? Miten rakennetaan hyvä suhde rahoittajaan?
Kerron esimerkkien avulla, miten yritykset ovat lähteneet mukaan rahoittamaan taidesisältöjä esimerkiksi hoivakoteihin, sairaalan osastoille ja henkilökunnalle.